Blog
Blog

V dobrej reštaurácii by ste mali mať možnosť porozprávať sa s majiteľom

Článok uverejnený 02.10.2017

Majiteľ/ka reštaurácie:

Zodpovedná za váš čas strávený v reštaurácii. Preto sa rada zoznámi a porozpráva s každým hosťom.

Ako si sa dostala k podnikaniu?

K práci v tomto obore som sa dostala už dávnejšie. Spolu s bratom sme tvorili malý tím, ktorý sa staral o chod reštaurácií. Obaja sme teda mali majiteľov, ktorí síce vlastnili reštaurácie, no mali iné aktivity a nemali čas sa svojmu biznisu venovať. Brali to len ako investíciu a všetko podstatné, od vymyslenia konceptu, otvorenia reštaurácie až po jej chod sme robili my. A tak sme si jedného dňa povedali, že keď to vieme robiť pre iných, tak to určite dokážeme aj pre seba. Vymysleli sme si koncept, celá rodina sa zložila a vznikla prvá prevádzka v Avion Shopping Parku.

Teraz otvárate novú reštauráciu. Prečo práve Žabožrút?

Som Francúzka, narodila som sa tam a žila tam do mojich 10 rokov. Celé roky, čo podnikám, snívam o tom, že raz otvorím pravú francúzsku boulangerie-patisserie. Náš sused vo Francúzsku bol pekár a na vôňu jeho čerstvých croissantov, ktoré nám podával na lopate cez okno, sa jednoducho nedá zabudnúť.

V čom bude táto reštaurácia iná?

Bude uvoľnená, priateľská, plná dobrej nálady a usmievavých ľudí. Budete tam bežne stretávať mňa – majiteľku – čo je v zahraničí úplne bežné. Na Slovensku to je zatiaľ zriedkavé a ja to mám veľmi rada. Takže sa teším na všetky nové zoznámenia, podania rúk a nové priateľstvá.

Čo by malo charakterizovať dobrú reštauráciu?

Pre mňa sú kritéria dobrej reštaurácie: prijemný a nevtieravý personál, ideálom je, keď tam mám možnosť spoznať majiteľa. Ďalej potom kvalitne pripravené jedlo a čistota.

Tvoj vzor v reštauračnom biznise?

Čo sa týka cukrárstva, mám veľmi rada prácu Christopha Tuloupa, ktorý pracuje v reštaurácii Tetedoie v Lyone. Jeho reštauračné dezerty sú úžasné vizuálne, a samozrejme, aj chuťovo. A je to tiež veľmi milý človek.

Tvoje obľúbené jedlo?

Od mala mám veľmi rada polievky. Akékoľvek. Kľudne vynechám aj hlavné jedlo a dám si dvojitú polievku.

Prečo by som mal vyskúšať Žabožrúta?

Lebo Žabožrút chce robiť ľudom radosť a ja dúfam, že to tam bude naozaj cítiť. A teším sa na rôzne kulinárske workshopy, kde si navzájom poradíme, pomôžeme a potom spolu vypijeme dobru kávičku.

Podobné články

Táto webová stránka využívá cookies na zlepšenie prehliadania webu a poskytovania dalších funkcíí. Tieto údaje nebudú pouzité na identifikáciu alebo kontaktovanie.
Kliknutím na tlačidlo dávate súhlas tejto webovej stránke uložit malé kúsky dát na vašom zariadení. Kliknutím na tlačidlo popriete svoj súhlas s ukladaním cookies a dát localStorage pre túto webovú stránku, prípadne zmažete už uložené súbory cookie (niektoré časti webu môžu prestať fungovať správne).
Ak sa chcete dozvedieť viac o tom, aké cookies používame zoznámte sa s našími Zásadami používania cookies.