Blog
Blog

Naše štvorchodové menu si rýchlo obľúbite

Článok uverejnený 02.10.2017

Šéfkuchár reštaurácie:

Človek zodpovedný za chod kuchyne a prípravu jedál. Osoba, ktorá vždy odpovie hosťom na ich otázky a poradí svojim kolegom.

Ako dlho profesionálne varíš?

Varím od mala, ale profesionálne sa vareniu venujem 10 rokov. Z toho väčšiu časť som varil v zahraničí v hoteloch.

Prečo si si vybral práve kuchárske remeslo?

Veľmi ma táto práca baví a napĺňa ma, ak hosťom moje jedlo chutí. A keď sa hostia vracajú, je to pre mňa potešenie a veľké uznanie, že svoju prácu robím dobre.

Pamätáš si svoje prvé jedlo, ktoré si uvaril?

To si pamätám veľmi dobre. Mal som asi 12 rokov a chcel som prekvapiť maminu nejakým super jedlom. Tak som spravil zemiakové placky :)

Prezraď nejaký malý „zlepšovák“ do kuchyne pre kuchárov – amatérov.

Zlepšovák? Možno nebáť sa skúšať nové veci a nevešať hlavu keď to nevyjde, veď človek sa učí na vlastných chybách a kuchyňa nie je výnimkou.

Tvoje obľúbené jedlo?

Bryndzové halušky by som jedol každý deň.

Prečo by som mal vyskúšať Žabožrúta?

Každý týždeň bude nová ponuka štvorchodového menu, ktorú vytvoríme spolu s kolegom vždy podľa sezóny a dostupnosti surovín. Verím, že takéto komplexné menu si rýchlo obľúbite. Okrem toho vás tu bude vždy čakať stála ponuka celodenných raňajok, ale aj sezónne novinky, ktoré sme pripravili. Prísť do Žabožrúta bude tak vždy prekvapením.

Podobné články