Blog
Blog

Poctivé raňajky vám pripravím aj o siedmej večer

Článok uverejnený 02.10.2017

Šéfkuchár reštaurácie:

Človek zodpovedný za chod kuchyne a prípravu jedál. Osoba, ktorá vždy odpovie hosťom na ich otázky a poradí svojim kolegom.

Ako dlho profesionálne varíš?

Vareniu som sa začal venovať už ako malý, no ozajstnú gastronómiu som zažil až ako študent a venujem sa jej od roku 2005 až dodnes.

Prečo si si vybral práve kuchárske remeslo?

Už od detstva ma bavilo motanie sa okolo hrncov a kuchyne ako takej. Trávil som tam vždy veľa času. Dnes je pre mňa varenie nie len koníčkom, ale aj životným štýlom.

Pamätáš si svoje prvé jedlo, ktoré si uvaril?

Moje prvé jedlo bolo mierne experimentálne. Bolo to kura na kapuste a všetci doma to museli poctivo zjesť . :)

Prezraď nejaký malý „zlepšovák“ do kuchyne pre kuchárov – amatérov.

Neviem, či sa to dá nazvať zlepšovák. Možno len rada, aby sa ľudia nebáli v kuchyni experimentovať, nebránili sa novým veciam. Každý deň tak môžu zažívať nové dobrodružstvo vo vlastnej kuchyni. Varenie potom dostáva ďalší zmysel.

Tvoje obľúbené jedlo?

Nie som veľmi prieberčivý, mám rád všetko, ak je to dobre pripravené.

Prečo by som mal vyskúšať Žabožrúta?

Pretože Vás bude obsluhovať milý personál, jedlo pre Vás bude pripravené s láskou a keď si trocha zdriemnete na raňajky, čerstvé bagety od našej šéfky vás tu budú čakať celý deň a poctivé raňajky vám pripravím aj o siedmej večer.

Podobné články